Privatnost i sigurnost osobnih podataka – Rijeka

Ovdje bi željeli odgovoriti na sva vaša pitanja vezana uz to kako naše društvo koristi i čuva osobne podatke koje prikupljamo od vas dok koristite naše stranice.

Tko smo mi?

Mi smo trgovačko društvo Le’Mar Exclusive j.d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, Republika Hrvatska. Za detaljne informacije o nama, molimo posjetite stranicu Kontakt Rijeka.

Koje podatke prikupljamo?

Naše društvo prikuplja sljedeće osobne identifikacijske podatke: Ime i prezime, adresu elektroničke pošte, broj telefona, te druge podatke koje korisnici dobrovoljno ostavljaju u svojim porukama. Osim osobnih podataka, prikupljamo prometne podatke o internetskim IP adresama s kojih je pristupljeno na naše poslužitelje, preglednicima koji su korišteni, te informacije koji članci ili proizvodi su pregledani na stranici.

Kako prikupljamo podatke?

Osobne identifikacijske podatke prikupljamo korištenjem kontaktnih formi na našim stranicama. Podatke o IP adresama, preglednicima, te pregledanim stranicama i proizvodima prikupljamo tijekom pregledavanja stranica.

Kako ćemo koristiti vaše podatke?

Naše društvo prikuplja vaše podatke da bi mogli: Odgovarati na vaše upite, obrađivati i ispunjavati vaše narudžbe, te kontaktirati vas elektroničkom poštom sa posebnim ponudama proizvoda i usluga za koje mislimo da bi vam se mogle svidjeti. Prometne podatke o IP adresi i korištenom pregledniku koristimo kako bi detektirali i identificirali pokušaje prijevare, te pokušaje neovlaštenog pristupa stranicama. Podatke o pregledniku dodatno koristimo da bi robotima zabranili pristup stranicama i spriječili objave neželjenog sadržaja, te automatsko prikupljanje i korištenje objavljenog sadržaja u svrhe kojima ove stranice nisu namijenjene. Podatke o broju i trajanju pregleda članaka ili proizvoda prikupljamo radi procjene kvalitete, popularnosti i uspješnosti pojedinih članaka ili proizvoda.

Kako čuvamo vaše podatke?

Naše društvo sigurno čuva vaše podatke Kod tvrtke VINS DIGITAL d.o.o. iz Zagreba, Republika Hrvatska. Prijenosi podataka između vašeg računala i našeg poslužitelja su šifrirani. Nešifrirani prijenos podataka je onemogućen korištenjem HSTS-a, te nezaštićen prijenos podataka nije moguće uspostaviti. Vaše osobne podatke čuvamo neograničeno vrijeme, do vašeg zahtjeva za brisanjem. Prometne podatke čuvamo maksimalno 31 dan.

Koristimo li vaše podatke za oglašavanje?

Naše društvo vam želi o poslati informacije o proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi vam se mogle svidjeti. Naše društvo nikad neće dijeliti vaše osobne podatke u svrhu oglašavanja s trećim stranama, pa čak ni s našim registriranim prodavačima. U svakom trenutku imate pravo zaustaviti kontakte našeg društva u svrhu oglašavanja, slijedeći upute u komunikacijama ili kontaktom putem ovih stranica.

Koja su vaša prava na zaštitu podataka?

Naše društvo želi biti sigurno da ste u cijelosti upoznati s vašim pravima na zaštitu podataka.
Svaki naš korisnik ima pravo na sljedeće:

Pravo na pristup podacima – Imate pravo od našeg društva tražiti kopiju vaših osobnih podataka koje čuva.

Pravo na ispravak podataka – Imate pravo tražiti da naše društvo ispravi bilo koju informaciju u vašim podacima za koju smatrate da nije točna. Također, imate pravo tražiti dopunu podataka za koje smatrate da nisu cjeloviti.

Pravo na brisanje podataka – Imate pravo tražiti našeg društva da izbriše vaše osobne podatke koji čuva, pod određenim uvjetima.

Pravo usprotiviti se donošenju automatiziranih pojedinačnih odluka (profiliranje) – Imate pravo tražiti našeg društva da ograniči automatiziranu obradu vaših podataka, pod određenim uvjetima.

Pravo na prigovor – Imate pravo prigovora na način obrade vaših podataka od strane društva, pod određenim uvjetima.

Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo tražiti da naše društvo prenese vaše podatke koji je prikupilo drugom društvu ili direktno vama, pod određenim uvjetima.

Za detaljnije informacije o svojim pravima i uvjetima pod kojima ih možete ostvariti, molimo pročitajte na stranicama AZOP-a: https://azop.hr/prava-ispitanika/detaljnije/osnovna-prava-ispitanika.

Rok za odgovor na ove zahtjeve je mjesec dana. Ako želite ostvariti neko od ovih prava, molimo da nas kontaktirate.

Što su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke postavljene na vaše računalo da bi prikupile standardne internetske zapise i informacije o ponašanju posjetitelja. Kada posjećujete web stranice, one mogu prikupiti informacije od vas putem kolačića ili sličnih tehnologija.

Za više informacija o kolačićima, posjetite: aboutcookies.org

Kako mi koristimo kolačiće?

Ako imate račun i prijavite se na stranicu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bi ustanovili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadržava osobne podatke i uklanja se čim zatvorite preglednik. Kada se prijavite, u vaš preglednik ćemo postaviti nekoliko kolačića koji čuvaju vaše podatke za prijavu i postavke stranice. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići postavki traju godinu dana. Ako pri prijavi odaberete opciju “Zapamti me”, kolačići za prijavu trajat će dva tjedna. Kada odaberete opciju “Odjava”, kolačići za prijavu biti će izbrisani. Ako objavite recenziju, dodatni kolačić biti će spremljen u vaš preglednik. Ovaj kolačić ne sadržava osobne podatke, već samo identifikacijski broj recenzije koju ste uređivali. Ovaj kolačić ističe nakon jednog dana.

Koje vrste kolačića koristimo?

Postoji više različitih tipova kolačića, no naša stranica koristi samo funkcionalne kolačiće. Naše društvo koristi ove kolačiće kako bismo vas mogli prepoznati na našoj stranici i zapamtiti vaše ranije odabrane postavke. Ti podaci mogu uključivati jezik na kojem pregledavate stranice i lokaciju na kojoj se nalazite. Koristimo samo naše vlastite kolačiće.

Kako vi možete upravljati kolačićima?

Svoj preglednik možete postaviti tako da ne prihvaća kolačiće, no kao rezultat toga, dio značajki naše stranice neće raditi na očekivan način. Na stranici aboutcookies.org također možete pogledati kako ukloniti kolačiće iz vašeg preglednika.

Što je s linkovima prema drugim stranicama?

Ova web stranica koristi linkove na druge web stranice. Ovaj dokument odnosi se samo na našu stranicu, pa ako linkom posjetite drugu stranicu, trebali bi pročitati njihovu izjavu o privatnosti

Može li biti promjena u načinu prikupljanja i korištenja osobnih podataka?

Naše društvo redovito provjerava i ažurira stranicu Privatnosti i sigurnosti osobnih podataka i objavljuje je ovdje. Ova stranica je zadnji put ažurirana 21. travnja 2020.
Ako se sadržaj ove stranice promijeni nakon što ste pristali na njen sadržaj, ponovo ćemo vas pitati da je pregledate i date svoj pristanak.

Kako nas možete kontaktirati?

Ako imate bilo kakvih pitanja o privatnosti i sigurnosti osobnih podataka na čuvanju kod našeg društva ili bi željeli ostvariti neko od svojih prava na zaštitu osobnih podataka, nemojte oklijevati kontaktirati nas.

Putem e-pošte na: info@lemarex.com

Na broj telefona: +385914114622

Ili nam pišite na:
Le’Mar Exclusive j.d.o.o.
Kvaternikova 70/A
51000 Rijeka

Kako kontaktirati tijela zaštite podataka?

Ako bi željeli podnijeti prigovor ili smatrate na naše društvo nije adresiralo vašu zabrinutost na zadovoljavajući način, možete se obratiti Uredu povjerenika za informacije u svojoj zemlji prebivališta.