INFORMACIJE

OZON TEHNOLOGIJA

Što je sanitizacija ozonom?

Ozon je plin čija se molekula sastoji od tri atoma kisika. Upravo zbog svoje kemijske strukture molekula ozona je vrlo reaktivna, te se ozon smatra jednim od najjačih oksidacijskih sredstava. Djeluje na različite vrste bakterija, virusa, plijesni, gljivica  koje možemo pronaći na površini nekog predmeta.  Također, zbog svojeg oksidirajućeg svojstva, ozon uklanja većinu neugodnih mirisa poput dima cigarete, mirisa paleži, plijesni i sl.

COVID-19

Vrlo uspješan u borbi protiv virusa uključujući i COVID-19.

Znanstveno je potvrđeno da nema mikroorganizama koji su otporni na sanitizacijsko djelovanje ozona.

Kolika je uspješnost sanitizacije ozonom?

Ozon umanjuje posljedice djelovanja visoke vlažnosti u prostoru.

Tretman ozonom uklanja mikroorganizme, čisti i sanitizira.

Tretman ozonom neutralizira mirise i uklanja njihove uzroke

Gljivice 100%
Plijesan 99.9%
Escherichia coli 90%
Staphylococcus aureus 99.9%
Bakterije (Bacillus subtilis) 99.9%
Grinje 100%
TEHNOLOGIJA

Funkcija ozon generatora

gdje se koristi

Područje korištenja ozona

Istraživanja su pokazala da je ozon učinkovitiji i ima veći oksidacijski potencijal od većine tradicionalnih dezinfekcijskih tvari (npr. klor, vodikov peroksid, peroksi kiseline i klor dioksid).  Njegova uporaba eliminira potrebu za primjenom različitih dezinfekcijskih tvari jer onečišćenja ne mogu razviti toleranciju na ozon. Ozon ne djeluje korozivno na radne površine, ne utječe negativno na organoleptička svojstva hrane i ne ostavlja tragove nakon primjene.

VIŠE O OZONU

DJELOVANJE OZONA

Nestabilni treći atom kisika može se kombinirati s organskim i anorganskim molekulama te ih uništava ili mijenja tijekom oksidacije.

Ozon oksidira s vrlo velikim rasponom drugih tvari. Kemijski proces ozonske oksidacije je nemilosrdan. On se nastavlja sve dok se ozon ne uništi u potpunosti.

Nakon što odradi svoj posao ozon ostavlja iza sebe samo poznate molekule kisika poput one u zraku koji udišemo, O2.

Ozon je učinkoviti antimikrobni oksidans koji se može sigurno primijeniti kao sanitizator, gdje god se koriste tradicionalne kemijske ili termičke metode sanitizacije.

KONTAKT

KONTAKTIRAJTE NAS JOŠ DANAS